tisdag, september 20

Hund eller leksak?



Vad hände med den tiden då hunden fick vara just det den är – hund? Den dagen då de fick lufsa i skogen, rulla sig i leran och springa fritt med pälsen i vinden? Idag har den stackars hunden istället omvandlas till en mänsklig associar. Du ser dem iklädda prinsessklänningar, med rosa hår och naglack. På vintern tas jackan på, för gud förbude den som låter sin hund frysa om vintern. På med den lilla dunjackan bara.

Idag finns det mängder av hundaffärer, där kan du köpa allt möjligt till din lilla prinsessa. Kläder, smycken, hattar och hårfärg. You name it! Eller varför inte ta med hunden till en hundsalong? Där får din älskling allt från hundmassage, pedikyr och allt annat som hör människan till.
 
Sedan kan du också ta med din lilla älskling på hundutställningar, men jag menar inte de gamla hederliga hundutställningarna då du bara borstade till hunden. Nu kan du istället ta med hunden och tävla i allt möjligt. Nyligen såg jag ett program på tv som gick ut på att klippa och färga hunden så originellt som möjligt. Hundarna såg ut som allt från en kaktus, hamburgare och Eiffeltornet till en kopia av Elvis. Sjukt.

Hade någon frågat hunden så tror jag inte den hade sagt Ja till något av det ovanstående. Snälla det är en hund vi pratar om. Ett djur som bara vill vara ett djur. Hon vill lata sig i trädgården och gräva hål. Inte klamra sig fast på en jetski och hoppas på överlevnad. Hon vill också bli klappad, kelat med och matad. Men snälla skäm inte ut henne genom att klä ut henne som en clown. Vad tror du hennes hundkompisar skulle säga? Snacka om pinsamt!
Powered By Blogger